Thursday, October 24, 2013

PENGALAMAN MENGGUNAKAN BABY CARRIER BOBA 3G

.Assalamualaikum kalian..hye..!!!

Dah lame dah nk cite pengalaman menggunakan baby carrier boba 3g yg dibeli secare online nih..tp baru ari nih sempat nk mangarang di blog yg hampir bersarang labah-labah ni..hehe..k..jom kite share pengalaman....

Kisah pencarian baby carrier..

alkisahnye bermula begini...kami sekeluarge berhajat nak pergi menunaikan umrah pd pertengahan tahun nih..so bermula la pencarian "the best baby carrier" untuk memudahkan saya membawa baby sewaktu ke sana nanti..bukan ape..baby carrier yg sy mmg dh ade tuh kdg2 membuatkan badan sy jd sakit bile membawanye dengan agak lama dan mungkin juga baby sy xselesa..cari punye cari..survey punye survey..terjatuh la cinta dengan baby carrier boba 3g nih...ye la berdasarkan review yg sy bc,majoriti menyatakan mereka berpuas ati dgn baby carrier nih..jadi hati ni meronta2 nk jgk rase keselesaan yg dikatekan itu..benar atau palssu..kalo diikutkan penilaian sendri dr segi kewangan mmg xberbaloilah membeli baby carrier dgn harge yg agak mahal ni..maklumlah sy ni bukan bekerja..namun demi semangat nak membawa damia ke Mekah,sy usahakan juge memujuk suami untuk membelinye..mujurlah my hubbi veri undrstanding..hehe..luv u dear..




Penemuan yang luar biasa..

~senyum je bile posmen sampai anta barang..dlm hati"alhamdulillah,sampai jgk.."lepas tu ape lg,terus bukak bungkusan.sy memilih corak "LILA" kaler purple..Tp lepas bukak kotak tuh,terdetik pulak di hati.."mcm ni je ke barang nih..simple"..huhu..nampak design carrier die simple je..tp corak kain cantik n kain cooton tebal tp lembut dan aksesori pon nmpk bagus..

~Dgn xsabanye sy memakai dan mengcarry anakku nurdamia arissa..betul,betul,betul!!sy rasa agak selesa memakainye berbanding baby carrier yg sy penah ade dan damia pon nampak selesa sampai taknak turun la untuk first time pakai nih..wut da sssurprise..hehe

~Ape yang paling bestnye..sy dapat bawa damia jalan2 naik basikal dengan membawanye dibelakang sy..damia mmg suke pakai baby carrier boba 3g bile naik basikal atau moto..terkekek2 die ketawa kat belakang..sy pon dpt membawanye dgn gembira walaupon dipandang pelik oleh orang sekeliling membongceng sambil mengendong anak di belakang..dan ade yang kate sy mcm bw bakul nk pegi petik daun teh..hehe..xkisahlah ape org nk kate yg penting kami selesa dan gembire..



~Jadi secara peribadinya setelah menggunakannye hampir setahun nih..sy berase sgt berpuas ati..berbaloi dgn pembelian rm400 lbh tu..damia arissa sgt selesa dan pembawa damia pon xrase sakit badan..kdg2 jalan sampai 2jam lbh bershopping pon damia boleh tenang lg di situ..tp kdg2 je la..biasenye sejam lbh je die dah  bosan..meronta2 utk keluar membebaskan diri dr penjare itu..huhuhu..tp sy tau bkn sbb die xselesa tp dh peringkat umo 2thn nih,mmg la nk lepas sokmo..tp selagi die ok sy mmg sy xturunkan dr boba 3g ni sbb kalo turunkan damia,lg penat nk mengejar die ke hulu kehilir..tolong!!!!..nanti mud hepi shoping blh tukar jd badmud shoping..xmauu..huhu..

~lg satu boba 3g nih mampu menampong berat sampai 20kg tau...maksdnye ketahanan die pon bagus la tuh.so takat budak kecik sampai umo 5 thn pon blh gune lg kot..cayalah..kekurangannye setakat nih yg sy nmpak bab2 nk basuh ni la..sbb kainnye cotton 100% so senang habuk nk hinggap..nk basuh kene gune dry cleaning...tp nk buang habuk die tuh senang je gune berus songkok dh boleh ilang..=p..so sape rase nk cari baby carrier yg bagus dan selesa,sy cadangkan anda untuk membeli baby carrier boba 3g nih..thanx 2 http://mamapanda.com/ kerana menjual n mengeposknnye kepada sy..=)..harap baby carrier ni panjang lah hayat nye untuk kegunaan adik2 nur damia arissa nanti..hehe..insyaallah..



~walaupon hajat untk ke umrah tahun ni xtertunai..dgn hasben plk kursus ke oversea,insyaa Allah ade rezeki untuk sampai jgk ke sane tahun depan..mak sy kate once kite dh ade hajat untuk ke sane,Allah akan mudahkan jalan kite.Doakan2 kami dimurahkan rezeki utk ke sane ye..thnx atas kesudian membacenye..k..sekian sahaja perkongsian sy..wassalam..

jgn lupe singgah be blog kami...
http://damiahomestay-manjung-lumut-sitia.blogspot.com/ 
http://dhiacoutureboutique.blogspot.com/

Wednesday, September 4, 2013

Hari raye tibe lagi

SELAMAT HARI RAYE

~Dah tibe pon syawal dan dah nk pergi pon syawal thn 2013 ni..saya dan keluarge nk mohon byk kemaafan pada keluarga dan kawan2 dan xlupe jg pd jiran2 dan guru2 di atas segala salah dan silap..sengaje atau x..insan yg kerdil ini mmg selalu alpha..selalu lupe..selalu tersalah..selalu terlepas pandang...maafkan kami..halalkan sglanya..tolonglah maafkan kami dengn ikhlasnye..dgn kemaafan dr semua,mampu membahagiakan hidup kami..insyaaAllah..

~rase rindu pd zaman dolu2..zaman bg2 dan trime2 kad raye..segalanye dh berlalu..satu pon xde hantarkad dan satu kad pon xde terima..veri fair n lovli.anyway,.harap kalian masih mengingati diri ini..tu dibawah adalah kami sekeluarge..hehe


tema kite tahun ni ala2 kuning n coklat..

STATUS PEKERJAAN

~kepada yg asyik bertanye...sy surirumah sepenuh mase...walapon byk kate2 belakang menyatakan betape ruginye sy belajar tinggi2 tp xbekeja..tp sy bangga sy menjadi seorg surirumah..surirumah yg berilmu walaupon ilmu hanye secipot..hehe..bg sy belajar tinggi2 bkn hanye utk dpt pekerjaan yg baik tp juge mendidik pemikiran kite dalam menilai dan mentafsir sesuatu pkare untuk terus tabah meniti hidup ini..biar ape org kate..yg penting kite bahagia..Alhamdulillah atas segala ketentuanNya

~dan dgn itu Alhamdulillah Allah mengizinkan sy menjaga damia dan melihat damia membesar didepan mata setiap mase..harap sy sentiasa bersabar dan tabah dalam mendidik anak dan menjadi isteri yg sentiase menyejukkan mata suami..

STATUS KEDIAMAN KAMI

~setelah hampir 8bulan berpindah dr Lumut n duduk di kampung,kuartes kerajaan yg nk diduduki di KL maseh juge belum nampak hala tujunye..dari cuti sekolah kecuti sekolah..dr raye ke raye..bilelah nk dpt aiii...dan dgn itu jgk dh 8bulan la hasben yg disayangi itu berulang alik dr bandar seri jempol ke KL setiap hujung mggu..kesiannye la hai..mesti kepenatan dan wang pon bertaburan..hehe..thnx abg di atas sgl pengorbanan..Allah pasti membalasnye..pe pun..syukur pd Allah kerana mengurniakan keluarga yg memahami dan byk membantu...terima kasih ya Allah..mohon doa kalian agar dipermudahkan urusan kami ye..Terima kasih mak ayah kerana sudi bg kami anak beranak menumpang rumah..Hanya Allah yg mampu membalas segalanye..
kla..itu saja ucapan dan update drpd sy...dan jgn lupe kunjungi homestay kami..

jgn lupe singgah be blog kami...
http://damiahomestay-manjung-lumut-sitia.blogspot.com/ 
http://dhiacoutureboutique.blogspot.com/
 sekian..


````betape rajinnye nk mencoret ari ni sampai menaip time anak tgh menyusu badan ni.lalalala```.

Wednesday, February 6, 2013

SEDIHNYE TERPAKSA MENINGGALKAN LUMUT...

ASSALAMUALAIKUM SEMUA...

SEKIAN LAMA SY XUPDATE BLOG..BUKAN APE,MASE SENTIASE MENCEMBURUI DGN DIPENUHI AKTIVITI SEPENUH MASA MENJADI SURIRUMAH..MENCABAR..BERSABAR.. 

ALHAMDULILLAH SY DAH PON SIAP BERKEMAS UMAH UNTUK BERPINDAH DARI LUMUT KE????(BLM TAHU HALA TUJU) HUHU...BYE BYE LUMUT..BYE BYE KWN2..BYE2 CUCI CADAR HOMESTAY..BYE2 POKOK  BUNGEKU..HUHU..

HASBEN DIPINDAHKAN KE MARKAS ATM,KL..RUMAH MASEH BLM DPT SO SY ,ANAK DAN BARANG2 TELAHPON MENUMPANG DI RUMAH MAK AYAH DI KG(FELDA RAJA ALIAS 4).PETANDA UTK BERAT NAIK MENDADAK TELAH NAMPAK.UWAAAA.... 

DILANDA SAKIT BELAKANG PINGGANG DAN SEBAGAINYE..MGKN GARA2 MENGEMAS DGN MASE YG SINGKAT+MENYUSUKAN ANAK KESAYANGAN DAN MCM2..APE2 PON SYUKUR KEPADA ILAHI KERANA MEMUDAHKAN SEGALA URUSAN KAMI.. 

MASEH TERFIKIR2..ADAKAH SUDAH TIBE MASENYE SY PERLU MENCARI KERJA,MENGEJAR CITE2????RASE BERAT HATI DAN BLM BERSEDIA UTK MENINGGALKAN ANAK KESAYANGAN DIRUMAH PENGASUH..

PEPUN..MAI JENGAH VIDEO ANAK KESAYANGAN YG SEDANG MEMBEBEL DI DALAM KERETA SEMENTARE MENUNGGU AYAHNYE TIBE..TIME NIH DIE SDG DEMAM.SELSEMA..


video

DAN YANG NIH GAMBO ANAK KESAYANGAN YG SEDANG KEGAYATAN MENUNGGANG MOTOR BUAT KALI PERTAMANYA BERSAMA UWAN DAN ATUK..HEHEHE



dan jgn lupe kunjungi homestay kami.. http://damiahomestay-manjung-lumut-sitia.blogspot.com/ daaa