Monday, April 11, 2011

YANG DINANTI TELAHPUN TIBE..ALHAMDULILLAH....


Alhamdulillah..ada berita gembira untuk kawan2 semua..=) 

Setelah berjumpe doc minggu lepas,aku dh di sahkan mengandung..yahoo..yg ditunggu dh tibe..=)namun masih di peringkat awl..kalo ikot kiraan aku,minggu ni minggu ke 8 kandungan bebi aku..tp dalam scan bebi ari tuh didapati bebi aku dh 7mgu pd minggu nih..syukur di atas pemberiaanMu Ya Allah…Semoge aku dan bebi sentiasa sihat dan selamat..kawan2 pon tolong doakan yer…

Nak cite sikit pengalaman diawal kandungan nih..tak semudah yg disangke kerana mud aku utk makan dh ilang,perut aku asyik lapa tp xtau makanan ape yg leh dimasukkan dimulut nih .nak bergerak cergas pon dh terbatas,asyik2 nk terbaring je..penat je memanjang….lemah sbb xmakan..

kalo dulu aku suke berlari2 di dalam umah kalo nk bergerak,sekarang dh ngandung ni asyik kne sound je kat en.hasben bile kdg2 terkantoi aku berlari…huhuhu…larat ke tak larat sbnrnye ni..konfius...hihi

Lunch semalam aku soh en.hasben beli prosperity beger.(salah eja ker??haha).aku dpt mkn dalam 3kali suapan je..then terpakselah en.hasben aku menjadi mangse penghabis beger..sian en.hasben aku..org sibok kate die dh gemuk…uwaaaaa…sori syg..

Cite tentang semalam lg, aku masak kat dapur utk dinner..tgh2 masak tibe2 aku pandangan aku dh kabur,peluh pon dh kua..aku kepitaman..terus tutup api dapur walopon lauk xmasak sepenuhnya lg..aku terpakse dok berehat seketika atas kosyen..menenangkan diri..bile dh rase ok sikit,barulah aku sambung masak..nak kne cpt gak sbb en.hasben aku dh pesan,die nk makan sebaik sahaja die balik dr amek uniform die kat dobi nanti..so aku cpt2 siapkan masak ape yg patut..then sambung berehat..

Bile dh sampai time makan je,aku xmampu utk mkn..puas hasben aku pujuk makan..aku xmau gak..sampailah en.hasben aku suapkn makan.. jeng..jeng..jeng… tibe2 je ade selere..hahaha… mengade sungguh rupenyer..agaknye pas nih kenelah hasben aku suap aku selalu utk menaikkan selera makan aku…hehehhe

Tapi aku tau.. xlame lg,mesti selera makan aku pulih ,malah mungkin nafsu makan berganda..maklumlah nk mkn utk 2 org nih..anyway..to all fren,aku dh umum dh nih..bkn nk sorok tp aku cadang nk btau bile bebi aku dh meningkat 3 bulan..ni 2bulan aku dh announced..itu pon atas desakan kalian..huhu..k,byknye aku membebel..smg perkongsian ini menambahkan lg pengetahuan kalian..bye..Salam…

6 comments:

  1. time kasih krn sudi berkongsi..mmgu dpn upadate lagi..baru aku tau ape punca en sahwan semakin membesar..kikiki

    ReplyDelete
  2. en.sahwah ke en.sawah ni tini.haha

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..congrate kak iza.
    bestnye saya nak dapat anak buah..hehe
    jaga baby dlm perut elok2..

    ReplyDelete
  4. xlama lagi papa safwan la iza...bersma umi iza..

    ReplyDelete
  5. mengade rupanya org ngandong2 nie. haha semuga sama2 gemuk yer. cpt bebi.cpt besar

    ReplyDelete